Starten met staand werken

Er is veel geschreven over de voordelen van staand werken. Staand werken bevordert de concentratie en productiviteit, en stimuleert het lichaam om suiker en vet als energiebron te gebruiken. Bovendien pompt je hart ongeveer 10 keer meer bloed rond in je lichaam vergeleken met zitten, wat goed is voor de bloedcirculatie. Staand werken versterkt ook de botten en spieren, met name in de benen en rug, wat resulteert in een sterker en gezonder lichaam.

Hoe begin je met staand werken?

Is het verstandig om de hele dag te staan? Nee, dat is het niet. Langdurig staand werken kan leiden tot klachten. Onze stastoelen bieden comfortabele ondersteuning voor mensen die vaak staand werken. Werk je achter een bureau? Wissel dan af tussen staand en zittend werken.

Tips voor Staand werken

 1. Bouw het staand werken op
  Begin met kortere periodes van staand werken en bouw dit geleidelijk op. Start bijvoorbeeld met 10 minuten en zorg ervoor dat je niet langer dan een uur achter elkaar staat. Onze stastoelen bieden comfortabele rugondersteuning tijdens het staan.
 2. Kijk welke taken je hebt
  Gebruik een timer om je werktijd te plannen. Kies taken uit die je staand kunt uitvoeren, zoals telefoongesprekken, documenten lezen, overleggen met collega’s of een kopje koffie halen.
 3. Zorg voor zit-sta bureaus
  Een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau maakt het eenvoudig om zowel zittend als staand te werken. Stel het bureau in op de gewenste hoogte, meestal tussen de 65 en 125 cm.
 4. Stastoelen als stahulp
  Onze stastoelen zijn ideaal als stahulpen tijdens het staand werken. Ze bieden comfortabele rugondersteuning dankzij de gevormde kussens en een antislip voetenplank voor stabiliteit. Zelfs bij langdurig staand werken zijn onze stastoelen een uitstekende keuze als stahulp.

Laat een reactie achter

Winkelwagen