Waarom

Staat u hier eens even bij stil

Wat doet u op dit moment? Leest u deze tekst zittend? Een grote kans van wel! We zitten namelijk met gemak zo’n 8 tot 11 uur per dag. Eerst in de auto naar het werk, dan op het kantoor, ’s avonds aan tafel tijdens het eten en ten slotte op de bank voor de tv.

Deze zitcultuur in de huidige maatschappij brengt vele gezondheidsrisico’s met zich mee. Het geeft een verhoogde kans op vroegtijdig overlijden en vergroot het risico op de ontwikkeling van onder andere diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Ook krijgen we er stress van en veroorzaakt het depressies.

“Zitten maakt ons doodongelukkig!”

Meer informatie over de wetenschap en langdurig zitten kunt u vinden op de site van Kenniscentrum Sport.

Staand werken: Energiek & Efficiënt

Vergaderen. Men neemt plaats in een comfortabele bureaustoel, om er vervolgens zo’n twee uur lang te blijven zitten. Als we alleen al kijken naar de vele gezondheidsrisico’s, is het begrijpelijk dat we deze vergaderingen steeds vaker de rug toe keren. Bedrijven kiezen daarom steeds vaker voor een staande vergadering. Dit is niet alleen gezonder, het is ook nog eens veel efficiënter!

“Wist u dat een staande vergadering zo’n 34% sneller verloopt?”

Bron: The effects of Stand-Up and StandDown meetings Formats on Meeting Outcomes 

Ook op het kantoor kiest men steeds vaker voor een dynamische werkplek met een in hoogte verstelbaar bureau. Zo kan men gemakkelijk enkele dagdelen staand achter het bureau doorbrengen.

Stand4Work
Fresialaan 11
6851 TH Huissen
Tel: 026 4436440