9 Tips voor comfortabel staand werken

Hoe moet je staand werken? Nu je bekend bent met de voordelen wil je waarschijnlijk graag weten hoe je deze nieuwe werkgewoonte comfortabel kan implementeren. Hier zijn 9 staand werken tips.

1. Investeer in een in hoogte verstelbaar bureau
Een in hoogte verstelbaar bureau is een essentieel hulpmiddel voor staand werken. Hiermee kun je eenvoudig
afwisselen tussen zitten en staan tijdens het werken. Zorg ervoor dat het bureau op de juiste hoogte is
ingesteld, zodat je comfortabel kunt werken zonder je lichaam te belasten.

2. Creëer een ergonomische werkplek
Zorg ervoor dat je werkplek ergonomisch is ingericht, zowel voor het staan als het zitten. Gebruik de Stastoel als sta hulp tijdens het staand werken. Zorg ervoor dat je computerscherm op ooghoogte staat. Indien nodig kun je gebruikmaken van een ergonomisch toetsenbord en een muismat met polssteun om overbelasting van je polsen te voorkomen.

3. Bouw het langzaam op
Begin met korte periodes van staand werken en bouw dit geleidelijk op. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe werkhouding, dus forceer het niet meteen om lange tijd

4. Maak gebruik van pauzes
Benut je pauzes optimaal door even een korte wandeling te maken. Beweging is essentieel voor een gezonde levensstijl en kan je helpen bij het herstellen van langdurig staan. Daarnaast kun je tijdens je pauzes stretchoefeningen doen om je spieren te ontspannen en de doorbloeding te bevorderen.

6. Kies comfortabel schoenen 
Investeer in schoeisel dat comfort biedt en goede ondersteuning biedt aan je voeten.

 

Staand overleg

6. Let op je lichaamshouding Zorg ervoor dat je tijdens het staan een goede lichaamshouding aanneemt. Houd je rug recht, schouders  ontspannen en verdeel je gewicht gelijkmatig over beide voeten. Let ook op de positie van je polsen en armen om spanning en ongemak te voorkomen.

7. Blijf in beweging Blijf niet te lang in dezelfde positie staan. Maak regelmatig kleine bewegingen, verschuif je gewicht van het ene been naar het andere, loop rond en stretch je spieren af en toe. Dit helpt om de spierspanning te verminderen en de doorbloeding te bevorderen. 8. Wissel staand en zittend werken af Misschien wel de belangrijkste tip: afwisseling. Het is belangrijk om gedurende de werkdag af te wisselen tussen staan en zitten. Te lang achter elkaar staan kan ook belastend zijn voor het lichaam. Maak gebruik van een zit-sta-bureau waarmee je eenvoudig kunt overschakelen tussen staan en zitten. Plan ook regelmatige pauzes waarin je kunt zitten en ontspannen. Het vinden van de juiste balans tussen staan en zitten is cruciaal voor een gezonde werkgewoonten. 9. Maak collega’s ook enthousiast Als je werkt in een kantooromgeving, moedig dan staand werken aan bij je collega’s. Creëer een cultuur waarin staand werken wordt gestimuleerd en ondersteund. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor iedereen om comfortabel te staan en te werken. Organiseer ook vergaderingen of brainstormsessies waarbij staand wordt gewerkt om de betrokkenheid en creativiteit te stimuleren. Samenwerken en elkaar aanmoedigen om staand te werken kan een positieve invloed hebben op het team en de werkomgeving!
Maak nu je werkplek compleet met onze Stastoel als stahulp
Winkelwagen